Pethő Bálint

Pszichológus vagyok. Szervezetek, csoportok, és egyének fejlesztésével foglalkozom trénerként és tanácsadóként. Hosszú éveken át dolgoztam HR szakértőként multinacionális környezetben, szervezet- és személyzetfejlesztési és toborzás-kiválasztási területen.
Fejlesztettem és működtettem kompetencia alapú HR rendszereket, többek közt tehetségmenedzsment, karriermenedzsment, vezetői-utódlás, vezetőfejlesztés, AC/DC témákban.  Vezettem teljes vállalatokat érintő szervezet-átalakítási projekteket, többek közt értékesítési, ügyfélszolgálati, termelési, szolgáltatási területen.

HR-esként a gyakorlatban tapasztaltam meg a sokszor üres frázisként hangoztatott „a legnagyobb értékünk az ember” mondat valódi jelentőségét. Megtanultam, hogy egy vállalat legfontosabb értéke a rendelkezésére álló emberi erőforrása, a sikerének legfőbb kulcsa pedig az, hogyan viszonyul hozzá, miként értékeli azt.

Akár szervezetekkel dolgozom tanácsadóként, akár csoportokkal vagy egyénekkel trénerként,  mindig az „egész”-ben, a komplex rendszerben gondolkodom. Hiszem, hogy egy beavatkozás akkor eredményes, ha minden egyéb körülmény állandósága mellett is képes elindítani a változást.  Azonban bármilyen módon is avatkozom egy csoport, vagy szervezet életébe, olyan mintha követ dobnék egy tóba, tudnom kell, hogy milyen hullámokat kelthet majd.
Ez trénerként, fejlesztőként az én felelősségem.