Horváth Magdolna

Család- és párterápiával, tréningek vezetésével és mediációval foglalkozom.
Elsősorban az emberi kapcsolatok sokszínűsége, dinamikája, törvényszerűségei érdekelnek. Az, hogy hogyan hatunk egymásra, működésünkkel hogyan járulunk hozzá életünk alakulásához, egyéni, párkapcsolati, családi, illetve tágabb környezetünk változásaihoz, fejlődéséhez. Munkám során változatos módszerekkel térképezem fel a meglévő erőforrásokat, és azokra építve, azokat aktivizálva keresem a megoldást a problémákra.
 
Sokféle módszerben képeztem magam annak érdekében, hogy a különböző személyiségekhez, problémákhoz, csoportokhoz legjobban illeszkedő, ezáltal a leghatékonyabb módszert alkalmazva segítsem elő a kívánt pozitív változást. Célom, hogy a közösen elért eredmények a jövőben hosszú távon fenntarthatóvá és önerőből alkalmazhatóvá váljanak.

Munkám során sokféle nézőpontból járom körbe az egyén és a csoport problémáját, elválaszthatatlanul és összefüggésben azzal a rendszerrel, amelyben él, dolgozik. Hiszem, hogy személyiségünk fejlesztése, kapcsolataink ápolása, erősítése jó befektetés a magánéletben és a munka világában egyaránt. A kettő pedig kölcsönösen hat egymásra.

Szerencsés embernek mondhatom magam, mert olyan munkát végzek, amelyben naponta átélhetem a felém irányuló bizalom megnyilvánulásait, a közös munka iránti elkötelezettséget. Tisztelem a hozzám fordulókat, és magam is sokat tanulok tőlük kitartásból, küzdőképességből, kreativitásból.