Fodor Ákos

Kreatív ötletembernek tartom magam. Egyetemi tanulmányaim és az egyetem befejeztét követő szakmai karrier vitt közelebb ahhoz, hogy fókuszt és értéket találjak kreatív gondolataimnak.
Ötleteim mindig voltak, és remélem, mindig lesznek, és ma már tudom azt is, hogy egy jó ötlet hogyan formálható át üzleti modellé, milyen stratégiával lehet a megvalósítást megtámogatni, hogyan kell a felépítését lépésről-lépésre megtervezni, majd a vállalkozást az ötletre felépíteni. Jelenleg is ezt teszem, több vállalkozást építek.
A sikeres vállalkozásépítés sokféle kompetenciát igényel. Ezek közül számomra a legfontosabbak: a komplex gondolkodásmód, az emberekkel való kapcsolatteremtési képesség, a céltudatosság, a karizma, illetve a prezentációs képesség. Utóbbit különösen fontosnak tartom üzleti környezetben, mert igazán nagy vállalkozás nem épülhet szakmai és pénzügyi támogatók nélkül. Különösen igaz ez a technológiai orientáltságú startup vállalkozásoknál.
Jelenleg főként a rövid, velős prezentációk, úgy nevezetett pitch-ek töltik ki a napjaimat. Ötlet, tervezés, kapcsolatteremtés, pitch-ek, majd megvalósítás. Majd újabb ötlet és így tovább.