Dr. Marik Ágnes

Tréner, pszichoterápiával foglalkozó pszichiáter és fejlesztő konzultáns vagyok. Mindhárom terület egyezik abban, hogy meg kell találnunk, mi és miért okoz problémát, min érdemes és lehet változtatni, és hogyan tehető ez meg.
Az én feladatom, hogy  olyan lehetőségeket teremtsek, amik a ráismerést és az önerőből történő megoldás találást a leginkább elősegítik, mert így válik igazán véglegessé és sajáttá  az adott fejlődés.
Feladatom az is, hogy  segítsek azonosítani azokat a változtatási pontokat, amelyek a  legfontosabbak adott nehézségek megoldásához.

Sokféle módszertan megtanultam, hogy könnyebben megtaláljam, milyen módon teremthetem meg a változtatás lehetőségét  mások számára. És azért is tanultam, mert szeretek tudni, komplexen látni.

Alapítottam, felépítettem és vezettem  néhány céget,  ami segít, hogy jobban értsem a  vezetők igényeit és nehézségeit. Örülök, hogy ezek ma is sikeresen működnek, és még jobban, hogy egyre kevesebb a vezetői feladatom. A képzés és fejlesztés az igazi utam.

Lelkesít a megoldások keresése, és aktivizál minden olyan helyzet, amikor azt látom, lehetne tenni azért, hogy jobb-könnyebb legyen személyek, párok, csoportok  vagy szervezetek működése. Egyre fontosabbnak érzem, hogy fiatal szakembereket képezzek.

Nagyon szeretem a munkámat. Kezdetektől lenyűgöz a lelki folyamatok sokszínűsége és dinamikája, a  lélek logikája, és azoknak az embereknek a változása, akikért felelős vagyok. Megtisztel a bizalmuk, és hálás vagyok, hogy elkísérhettem őket ezen az úton.